Putkien sukittaminen on hyvä tapa tehdä putkiremontti – miksi?

Perinteiselle putkiremontille on nykyisin olemassa vaihtoehtoisia keinoja korjaustarpeen laajuudesta riippuen. Putkien sukitus on helppo ja nopea tapa uusia kiinteistön vesi- ja viemäriputkistot. Tämä menetelmä onkin yleistynyt huomattavasti viimeisen vuosikymmenen aikana kaikissa viemäristöjen ja putkistojen saneerauksissa. Sukitusta voidaan käyttää kaikkiin putkimateriaaleihin: valurauta, muovi, ruukku, betoni ja kupari.

Sukituksessa vanha putki uusitaan sisäisellä menetelmällä. Aluksi viemäristö puhdistetaan ja kuvataan, ja tämän jälkeen sukitetaan. Asennettava sukka on pehmeä ja joustava, yleensä polyesteristä valmistettu. Sukka kyllästetään epoksilla ja mankeloidaan, jonka jälkeen se asennetaan olemassa olevan viemäriputken sisään paineilman voimalla. Paineilman avulla joustava sukka venyy ja asettuu viemäriputken sisäpintaa vasten. Kun sukka on kuivunut ja kovettunut, paineilma poistetaan. Kovettunut sukka muodostaa uuden, itsekantavan ja saumattoman putken ja näin vanhassa putkessa olevat reiät ja halkeamat korjaantuvat. 

joukko mustia putkia

Sukittamalla saneeratun viemäriputken on tutkitusti luvattu kestävän jopa 50 vuotta, eli saman kuin uusi muoviputkikin. Sukitettu putki vastaa kaikilta ominaisuuksiltaan uutta muoviputkea.

Putkien sukituksen edut

Silloin kun pintojen uusimiselle ei ole tarvetta, on putkien sukitus niin kustannus- kuin asukasystävällinenkin tapa saneerata kodin putkisto. Työ vie aikaa perinteistä putkiremonttia vähemmän, joten tämä näkyy selkeästi kustannuksissa. Asunnossa voi hyvin myöskin asua työn aikana. Sekä melu- että pölyhaitat voidaan minimoida kun pintoja ei tarvitse aukaista.

Maanalaisia putkistoja uusittaessakaan pihaa ei tarvitse pistää remonttiin, sillä kaivamiselta vältytään kun asennus tapahtuu sukittamalla putket sisäpuolelta.


Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *